Четвер, 28.03.2024
Стрийщина виноградна
Меню сайта
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входа
Главная » 2013 » Квітень » 4 » pH-метр для визначення кислотності вина, соку
21:05
pH-метр для визначення кислотності вина, соку

Високоякісний цифровий, швидкий і точний рН-метр в діапазоні від 0-14 pH з градацією 0,01pH та погрішністю 0,03 та замінним електродом.

 Основні характеристики:
· Маленький, компактний і легкий;
· Гарантована висока якість і точність результатів тестування;
· pH електрод є змінним;
· Водонепроникний;

· Вбудована автоматична температурна компенсація (ATC);
 · Автоматичне вимкнення для економії заряду акумулятора. Через 10 хвилин без натискання кнопки, прилад буде вимкнено автоматично;
· Низьке споживання енергії;
· Новий в мягкому хорошому вініловому чохлі.
           технічні характеристики:
· Діапазон: 0,00-14,00 рН
· Дозвіл: 0.01pH
· Точність: + / - 0,03 рН
· Робоча температура: 5 - 50 ° C (ATC)
· Калібрування: за двома рівнями;
· Живлення: DC4x1.5V (кнопка-акумулятор, входить в к
омплект)
· Вага: прибл. 55 г (включаючи батарею)

Комплект поставки:
· 1 х цифровий рН-метр

· 1 х міні викрутка
· 1 х керівництво користувача
· 1 х чорний вініловий чохол з ремінцем


Як правильно відкалібрувати рН-метр.
рН-електроди - це не ідеальні системи. Вони можуть мати різну довжину, недосконалу геометричну форму, порушення в складі внутрішнього електроліту і т.д. Все це впливає на їх характеристики і, в теж час, це цілком нормально, так як в будь-якому виробництві існують певні допуски. Тому кожен рН-метр потребує калібрування, яка допомагає приладу встановити співвідношення між сигналом від електрода і значенням рН у розчині.

Калібрування - дуже відповідальний момент! Треба віддавати собі звіт про неможливість вимірювання рН з точністю більшою, ніж використовувані стандарти. Наприклад, якщо Ви хочете працювати з точністю 0.01рН, то необхідно виконання наступних умов: сумарна похибка рН-метра і електрода не повинна перевищувати 0.005 рН і проводити калібрування слід з особливою увагою на спеціальних високоточних буферних розчинах. Купити такі розчини не можна, оскільки вони не зберігаються. Їх доведеться готувати самостійно, з використанням спеціально підготовлених реактивів і води.

Якщо у Вас немає можливості приготувати буфер з точністю + / - 0.005 рН, то доведеться задовольнятися фірмовими буферними розчинами, точність яких забезпечується на рівні + / - 0.02рН. При калібруванні за такими стандартами сумарна похибка не буде перевищувати 0.04 - 0.03 рН, за умови, що похибка приладу знаходиться на утраті 0.01 рН. Це найпоширеніша практика, і Ви не знайдете жодної методики або ГОСТу, де була б потрібна підтримка рН з точністю вище, ніж 0.05 рН. Виняток становлять лише деякі фармацевтичні та спеціалізовані виробництва.

Сучасні рН-електроди як правило комбіновані, тобто в одному корпусі знаходяться і рН-електрод, і електрод порівняння. Крім зручності в роботі, це забезпечує більш швидкий відгук і знижує сумарну помилку.

Ізоелектрична точка для таких електродів знаходиться на рН = 7 (0 мВ). Тому, в першу чергу, прилад слід калібрувати по буферу з нейтральним рН (наприклад, 6.86 або 7.01). Другу точку слід вибирати на відстані приблизно 3 одиниці рН, тобто у випадку виноробства з рН = 4.

На недорогих моделях рН-метрів для калібрування передбачені два гвинти: один для настройки ізоелектричної (опорної) точки (рН7), інший для налаштування нахилу (рН4/10). Дуже часто при використанні їх плутають, і виникає ситуація, коли взаємне положення гвинтів не дозволяє провести калібрування. У цьому випадку, перед проведенням калібрування слід виставити обидва гвинти в середнє положення.

Відповідно до сказаного спочатку калібруємо першим гвинтом з використанням буферного розчину рН = 6,86, а після цього другим гвинтом з буферним розчином рН = 4,01.
Просмотров: 2343 | Добавил: Doc | Теги: инструмент винодела, інструмент винороба, pH-метр | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 1
1 наталя  
0
яка ціна цього приладу ? 066 833 88 03- дзвоніть

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Поиск
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Copyright MyCorp © 2024
    Сайт створено у системі uCoz